De kan på Norsk Revyfestival

..Erik Vestergaard var på besøg på Høylandet

Det var med store forventninger, at jeg den 4.-6. juli tog den lange tur til Høylandet (ligger 3 timers kørsel nord for Trondheim) for med egne øjne, at se det fantastike arrangement, som vi nu forsøger at overføre til danske forhold på Storstanden i Juelsminde. Og lad mig med det samme sige: Det var en kanon oplevelse, og hvis vi kan bare kommer lidt i den retning, - ja så venter der alle en oplevelse ud over det sædvanlige på Dansk Revyfestival.

Jeg har lavet en lille billedreportage, hvor billed + tekst måske kan give et lille indtryk af det kæmpeprojekt, som hvert andet år bringer ca. 15.000 overnattende gæster til en bygd med kun 1200 indbyggere, og hvor 2 kæmpe telte er rammen om 5 indledende forestillinger og 2 finaler med i alt 23.000 tilskuer + ca. 800 frivillige hjælpere.

Norsk humor er ikke langt fra den danske og revygæsterne kom med et humør, som jeg aldrig har set lignende med bl.a "bølgen", fællessang og jubel inden hver forestilling. Altsammen spontant. Det kunsteriske niveau var helt i top, og jeg kunne fornemme, at man var stolte over at være udtaget med et nummer og man glædede sig over at være sammen med så mange, glade mennesker.

Hvis Dansk Revyfestival bare når festen på Høylandet til "sokkeholderne", så venter der alle deltager og publikummer en fantastisk oplevelse.

Med venlig hilsen
Erik Vestergaard

Dansk Revyfestival

Høylandet ligger "langt ude på landet", men det er ikke en hindring for at få ca. 20.000 gæster til at bruge 3 dage på Norsk Revyfestival.

Dansk Revyfestival

Når man nærmer sig bygden se man det store "aftentelt" med plads til 2700 tilskuer.

Dansk Revyfestival

Ved "byens" hovedstrøg har alle de tidligere vindere fået opsat en bronzeplade til minde om deres optræden.

Dansk Revyfestival

Hver morgen kl. 9.00 mødes alle gruppelederne (telte, camping, sikkerhed, parkering, presse osv.) til et fællesmøde for at drøfte afviklingen af festivalen

Dansk Revyfestival

I det tomme telt er der dømt "øvning" for de deltagende numre. Dette sker under instruktion af professionelle instruktører.

Dansk Revyfestival

Der er strømkabler, lyskabler, tv-kabler, mikrofonkabler i kilometervis overalt.

Dansk Revyfestival

Norsk Revyfestival "tvystarter" med et optog af de deltagende revygrupper. 

Dansk Revyfestival

I smiketelte er forestillingens aktører igang med at blive sminket.

Dansk Revyfestival

I teltet øver det lokale big band (spiller foresten rigtig godt). De stor for underholdningen inden forestillingerne.

Dansk Revyfestival

Prøverne er i gang på scenen.

Dansk Revyfestival

På festivalen åbnes toiletter med politiske "lokumstaler" af lokale politikere, som har fået malet hvert deres lokum i partiets farver.

Dansk Revyfestival

Norsk revyfestival har været en kæmpesucces lige fra starten i 1987. Men der er dog sket en voldsom udvikling. Dette foto er fra 1990.

Dansk Revyfestival

"Dagsteltet" med plads til 1700 tilskuer er bygget sammen med en lang række madtelte, som kan bespise 2000 mennesker ad gangen. Jeg havde den øverste chef for Norsk Revyfestival Einar Tyldum til at vise mig rundt.

Dansk Revyfestival

I aftenteltet er 2700 forventningsfulde tilskuer ved at være på plads.

Dansk Revyfestival

I begge telte er der fuld TV-dækning (6 kameraer), - dels til direkte visning på storskærme og dels til det norske fjernsyn.

Dansk Revyfestival

Det store tekniske udstyr er kørt i stilling. Her er lydpulten i "dagsteltet". Der er et tilsvarende i "aftenteltet" foruden et gigantisk lysanlæg.

Dansk Revyfestival

Fest, farver, forventnng og 2700 tilskuer. Norsk Revyfestival 2007.
For mere information, klik ind på www.revy.no

Dansk Revyfestival

Skovbrynet 43
7130 Juelsminde
Tlf.: 4258 8000
E-mail

Info:

CVR nr.: 2986 5140
Pengeinstitut: Den Jyske Sparekasse
Konto: 8133-0002861445

MobilePay: 84880

©2024 Dansk Revyfestival. All Rights Reserved. Design by Sofahygge.

Search